Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  T. Rietveld,Handboek Investeren & Financieren
  Handboek Investeren & Financieren
  Private equity, beleggen & kredietanalyse
  € 47.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst ‘investeerde’ in andere ondernemingen? Binnen een paar jaar was hij zijn gehele vermogen kwijt en een illusie armer. Al die jaren voor niets gewerkt. Op deze harde manier leerde hij dat een goede ondernemer nog geen goede investeerder maakt.

  Investeren is een vak apart. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor zakelijke kredietverlening. Private equity en kredietverlening zijn in de loop der jaren steeds professioneler geworden. Zonder voldoende kennis en ervaring is fouten maken bijna onvermijdelijk. Deze fouten kunnen ertoe leiden dat de investeerder te veel voor de aandelen van een onderneming betaalt of – nog erger – de investering beter helemaal niet had kunnen doen!

  Handboek Investeren & Financieren behandelt alle stappen die private-equityfondsen nemen om ondernemingen te kopen en te verkopen. Aan bod in deze geheel herziene, derde editie komen onder andere: overnameprocessen, financiële analyse, EBITDA-normalisaties, werkkapitaalanalyses, cash-like & debt-like items, ondernemingswaarde, sources & uses, closingmechanismen, DCF-waardering, LBO-waardering, rendementsberekeningen en (acquisitie)financiering. Inclusief handige rekenvoorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de investeerder.

  Over de auteur
  Taco Rietveld is sinds 2019 medeoprichter van RB Family Capital, een private-equityfonds voor middelgrote ondernemingen. Daarvoor was hij tien jaar lang actief binnen private equity bij de family office van de familie Blokker en als projectleider Fusies & Overnames voor Blokker Holding. Eerder realiseerde hij zakelijke financieringen namens ABN Amro en Bank of Scotland.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  348 pagina's
  Mei 2022
  616 gram
  242 x 160 x 20 mm
  EAN: 9789024448814
  Boom

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen