Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
  • Stein Ringen,Het verhaal van Scandinavië
Het verhaal van Scandinavië
Van de Vikingen tot de sociaaldemocratie
€ 49.99
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 15:00
  • Bij u in huis op woensdag *
  • Gratis verzending


Van de Vikingen tot de sociaaldemocratie: de geschiedenis van Scandinavië


Het Scandinavië zoals we dat nu kennen is een recente uitvinding. Voor een groot gedeelte van de geschiedenis waren Denemarken en Zweden, en in zekere mate ook Noorwegen, namelijk aartsvijanden. Die sentimenten zijn nog steeds voelbaar onder de bevolking van de verschillende landen. Onder het oppervlak van samenwerking, veiligheid, gezondheid, welvaart en beschaving schuilt nog altijd een verleden van haat, afgunst en medelijden.


Toen de Noors-Britse socioloog en politicoloog Stein Ringen besefte dat in Scandinavië nog niet eens zo heel lang geleden een oorlog van allen tegen allen gaande was, besloot hij zich verder te verdiepen in de geschiedenis van dit Noord-Europese gebied. In Het verhaal van Scandinavië neemt Ringen ons mee langs vele oorlogen, economische crises, bloeiperioden en rivaliserende vorsten, maar duikt hij ook in de verschillende talen, volken en culturen en de opkomst van moderne samenlevingen. Daarmee schetst Ringen een diepgaand en veelzijdig beeld van de Deense, Zweedse en Noorse geschiedenis en gaat hij op zoek naar het antwoord op de vraag: wat betekent het vandaag de dag om Scandinaviër te zijn?


Stein Ringen is een Noors-Britse socioloog, politicoloog, schrijver en hoogleraar gespecialiseerd in staten, bestuur en democratie. Hij is emeritus hoogleraar sociologie en sociaal beleid aan Oxford University en gasthoogleraar politieke economie aan King’s College London. Daarnaast bekleedde hij in Noorwegen verschillende overheidsfuncties en was hij adviseur van de Verenigde Naties. Zijn journalistieke stukken verschenen in onder meer de Financial Times en The Washington Post.

Extra informatie:

Hardback
544 pagina's
Met illustraties
September 2023
960 gram
237 x 164 x 50 mm
EAN: 9789000383061
Spectrum


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.