Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Nico ter Linden, Rosita Steenbeek,De mooiste Bijbelverhalen
De mooiste Bijbelverhalen
van Nico ter Linden gekozen door Rosita Steenbeek
€ 25.00
   Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Gratis verzending


Predikant Nico ter Linden verwierf grote bekendheid met Het verhaal gaat…, zijn aansprekende, eigentijdse, en bovenal menselijke hervertelling van de Bijbel in zes delen. Als geen ander slaagde hij erin de schatkamer vol prachtige en aansprekende verhalen uit het Oude Testament – een boek met soms duistere, wrede, onbegrijpelijke gebeurtenissen, met mensen die in raadselen spreken, of in onaanvaardbare termen – betekenis te geven voor onze eigen tijd.

Abraham, Jakob, Sara, Isaac, Mozes, Jesaja: wie waren dat ook weer, wat deden ze en wat dachten ze? Waarom offerde Abraham zijn zoon? Hoe verging het Jozef nadat hij terechtkwam in Egypte? Hoe moeten we de gebeurtenissen in Sodom duiden?

Of Maria, Paulus, Maria Magdalena, Judas: waarom volgden ze een man die zei de zoon van God te zijn? Wat is er waar van hun getuigenissen, hoe sterk was hun geloof, wat gebeurde er eigenlijk daar in Jeruzalem?

Schrijfster Rosita Steenbeek, die enkele jaren theologie studeerde, blijkt net als vele anderen gefascineerd door Ter Lindens vertelkunst. Zij maakte een persoonlijke keuze uit zijn schitterende hervertellingen, die de veelzijdigheid van dat oerboek en de tijdloze kracht en betekenis ervan onvergetelijk voor het voetlicht brengt. Een must voor iedereen die de wortels van onze samenleving beter wil begrijpen.Extra informatie:

Hardback
480 pagina's
September 2023
362 gram
196 x 119 x 23 mm
EAN: 9789463822985
Balans


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.