Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Nico Beenker,Stop de Verdrietmachine!
  • Nico Beenker,Stop de Verdrietmachine!
Nico Beenker,Stop de Verdrietmachine!
Stop de Verdrietmachine!
Essay over scheve dataficatie bij de overheid
€ 10.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen



In reactie op de Kinderopvangtoeslagenaffaire werd volgens de incidentregelreflex door de Tweede Kamer unaniem ingestemd met maatregelen die onherroepelijk tot gigantische wachttijden voor gedupeerden zouden leiden. De affaire en de afhandeling ervan tonen aan dat er ondanks alle ophef nog van alles schort aan de regie over de digitale transformatie van overheidsdiensten. Bestuurders en politiek pakken hun rol niet goed genoeg en elementaire vragen over het in acht nemen van de menselijke maat worden niet gesteld, laat staan beantwoord.

Dit essay is een spin off product van het boek Perfecte Driehoeksverhoudingen dat gelijktijdig verschijnt, ISBN 9789081531030. Het boek gaat dieper in op het ontstaan van scheve IT-systemen als gevolg van een IT-projectsyndroom waarvan er acht configuraties zijn onderkend, een aantal daarvan spelen zich typisch af in overheidssituaties. De stapeling van problemen als gevolg van scheve IT met als mogelijke uitkomst een nauwelijks te beteugelen hellend vlak van oplopende technische schuld en toenemende incidenten, dat met name overheidsorganisaties kan veranderen in heuse verdrietmachines. Met dit essay roept de auteur de politiek op om maatregelen te nemen die de technische schuld bij overheidsorganisaties terugdringen. Want alleen door goed geïnformeerd en beter samen te werken is scheve IT te voorkomen en is een Verdrietmachine te stoppen.

Drs. Nico Beenker mmc heeft vijfentwintig jaar ervaring met IT-projectmanagement in het bedrijfsleven en bij de (semi) overheid, hij managet projecten, geeft projectmanagement - trainingen en coacht projectmanagers en opdrachtgevers. Eerder publiceerde hij Handboek CRM (2002), Lead IT or Lose IT (2010, 2015).



Extra informatie:

Pamflet
24 pagina's
Met illustraties
Mei 2022
76 gram
241 x 169 x 5 mm
EAN: 9789081531023
Vischarend BV

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen