Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Michel Meissen,Statige Dames en Heren
  • Michel Meissen,Statige Dames en Heren
Michel Meissen,Statige Dames en Heren
Statige Dames en Heren
€ 32.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen56 levensverhalen die - als puzzelstukjes - met elkaar verbonden zijn en naar tijd samenvallen met ontstaan en ontwikkeling van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

‘Statige dames’ leven hun leven en vertellen: waaronder Juliana van Stolberg, Amalia van Solms, Maria van Reigersberg, regentes Cornelia van Wouw die leiding gaf aan een hofje voor lieve oude vrouwen en vrijsters ‘opentlijk belijdenis doende van den waaren gereformeerde godsdienst’. Prinses Mary Stuart de Jongere leeft haar leven evenals schilderes Judith Leyster. Opmerkelijk is Anna van Gelder, echtgenote van Michiel de Ruyter en statig in eenvoud. Onverstoorbaar en ongebruikelijk voor een dame van haar stand deed zij zelf het zware werk van de was.

‘Statige heren’ leven hun leven en vertellen. Zij dienden de
Nederlanden als stadhouder, admiraal, gouverneur-generaal, denker of diplomaat, dichter of schilder, als landsadvocaat, raadpensionaris of avonturier ... in voor- en tegenspoed, in vriendschap, vijandschap of langs elkaar heen.

Statige dames en heren biedt een ongebruikelijke kijk op de geschiedenis van de Nederlanden.

“Boeiend, met voor mij feiten die ik niet kende, terwijl ik toch veel weet.”

(Tomas Ross)

Michel Meissen (Voorhout, 1941)
Socioloog, wetenschappelijk medewerker, leraar, leerboekenschrijver voor havo en vwo voor het vak maatschappijleer (meer dan 500.000 leerlingen werkten met zijn boeken), dichter, schrijver van historische verhalen die hun weerslag vonden en vinden in historisch-theater.


Extra informatie:

Paperback / softback
382 pagina's
Met illustraties
Juli 2022
1189 gram
297 x 209 x 36 mm
EAN: 9789493275263
Ambilicious LLP

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen