Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Luc Rasson,Donker toerisme
  Donker toerisme
  Reizen door het Europa van de 20ste eeuw
  € 27.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Een donker toerist reist in zowel tijd als ruimte. Hij wil het verleden kunnen aanraken. Luc Rasson trok in het tweede decennium van de 21e eeuw doorheen Europa, op zoek naar relicten van een gewelddadig verleden. Om een staat van het historisch geheugen te maken, bezoekt hij monumenten, gedenktekens en begraafplaatsen.


  Hoe gaan de Italianen om met hun fascistische verleden, of de Spanjaarden met de erfenis van Franco? Hoe herdenken de Hongaren de opstand van 1956 tegen de communistische dictatuur? Waarom woedt er in Litouwen en Polen een concurrentie tussen slachtoffers? Hoe hebben een Amerikaan en een Rus in Praag de historische herinnering gekaapt? Welk beeld brengen de Belgische musea van het Ardennenoffensief?


  In Donker toerisme brengt Luc Rasson verslag uit van zijn reizen doorheen de roerige Europese twintigste eeuw en stelt hij zich de vraag: is het mogelijk tot een herinnering te komen die recht doet aan iedereen die betrokken was bij een verwoestend verleden?
  Extra informatie:

  Paperback / softback
  224 pagina's
  Met illustraties
  Oktober 2022
  464 gram
  230 x 151 x 26 mm
  EAN: 9789464369618
  Ertsberg

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen