Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Kevin Prenger,Meer dan alleen Auschwitz
  Meer dan alleen Auschwitz
  € 20.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Meer dan Auschwitz, vergeten en onbekende verhalen over de Holocaust

  Kevin Prenger


  In Auschwitz werden ruim 1.000.000 Joden vergast. De lugubere hoofdrol van dit vernietigingskamp binnen de Holocaustgeschiedenis is vanzelfsprekend. Vijf miljoen Joden werden echter elders omgebracht; in andere kampen, in getto’s, onderweg tijdens transporten en op vele executieplaatsen in de Sovjet-Unie. Dit boek vertelt bijzondere en onbekende verhalen over de Holocaust. Over overleven en vechten. De feiten zijn soms tegenstrijdig. Goed en kwaad wisselen zich af.

  Terwijl de Duitse hoofdstad in 1943 al Judenfrei was verklaard, waren er in het Joodse hospitaal desondanks Joodse stafleden overgebleven die nog tijdens de Slag om Berlijn hun best deden mensenlevens te redden. En wat vertelt de Joodse begraafplaats Weissensee ons over de rijke Joodse geschiedenis van de Berlijnse Joden en over hun ondergang tijdens het nazitijdperk? En welke geallieerde missies werden door Joodse parachutisten uit Palestina uitgevoerd in bezet Europa?

  Kort voor de bevrijding strandde een Jodentransport na een erbarmelijke treinreis in het een Duits dorpje. Een transport met prominente kampgevangenen werd in dezelfde periode naar Hitlers Alpenvestiging afgevoerd. Wat was hun lot? En wie was Woldemar Klingelhöfer, de operazanger die leiding gaf aan een moordeskader? En hoe werd uitgerekend de jonge Joodse jurist Benjamin Ferencz hoofdaanklager van een Amerikaans tribunaal in Neurenberg?

  Tweede Wereldoorlog-deskundige en publicist Kevin Prenger deed uitgebreid onderzoek naar deze geschiedenissen en bracht ze samen in Meer dan Auschwitz.

  Kevin Prenger (1980) is hoofdredacteur van TracesOfWar.nl, het grootste Nederlandstalige online naslagwerk over WO2 en schrijft voor Historiek.net. Hij publiceerde eerder o.a. Een rechter in Auschwitz dat werd vertaald in het Pools en Engels.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  288 pagina's
  April 2021
  413 gram
  212 x 136 x 27 mm
  EAN: 9789089759191
  Just Publishers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen