Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Herman Lubberding,De Noordenbergtoren te Deventer (1487 - 1772)
  De Noordenbergtoren te Deventer (1487 - 1772)
  De geschiedenis van de stad Deventer voor, tijdens en na de Tachtigjarige Oorlog en het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek van het complex Noordenbergtoren.
  Publicaties Archeologische Depot Overijssel 8
  € 12.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Waar stond de Noordenbergtoren? Is er iets van teruggevonden? En wat is de geschiedenis?
  Het was lang onduidelijk waar de toren en de rest van het verdedigingswerk hadden gestaan. Tot 1988, toen bij de sloop van gebouwen aan de Gen. Gibsonstraat bleek, dat die waren gefundeerd op zware muren. Verder onderzoek, dat duurde tot en met 1998, leverde een schat aan gegevens op. De complete fundering van de Noordenbergtoren en de beschermde toegangsweg naar de stad werd teruggevonden!

  Dit boek gaat over het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek, de resultaten en de conclusies ervan. Naast het onderzoek naar de toren wordt ruime aandacht besteed aan de prominente rol die de toren vervulde in de verdediging van de stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de belevenissen van de Deventenaren in deze roerige periode.
  De resten van het totale verdedigingswerk zijn nu grotendeels verborgen onder de bestrating en de aangrenzende bebouwing van de Gen. Gibsonstraat. Maar in de parkeergarage zijn nog delen te zien van de vroegere stoere toren en de vleugelmuur langs de toegangsweg.


  Extra informatie:
  Publicaties Archeologische Depot Overijssel 8
  Paperback / softback
  104 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2022
  1582 gram
  239 x 171 x 8 mm
  EAN: 9789089320735
  Spa uitgevers B.V.

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen