Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Henrico ter Beek,Balsem die de ziel geneest
  • Henrico ter Beek,Balsem die de ziel geneest
Henrico ter Beek,Balsem die de ziel geneest
Balsem die de ziel geneest
Innerlijke genezing en theologie
€ 29.90
24 Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00Gods tegenwoordigheid geneest – aldus een centraal thema van de dienst van innerlijke genezing. Deze pastorale werkvorm van de kerk biedt hulp aan mensen met innerlijke verwondingen die in het verleden zijn opgedaan. Men bidt om heelwording, innerlijke vrede en een gezonde identiteit vanuit een levende relatie met God. Dit intrigeert en roept verlangen maar ook vragen op. Welk heil is te ervaren? Hoe handelt God? Reden voor een theologisch onderzoek.

Deze studie onderzoekt in hoeverre drie theologische kaders behulpzaam zijn om ervaringen te duiden die zijn opgedaan in en rondom de dienst van innerlijke genezing. Is een nadruk op de heilzame persoonlijkheid van Jezus Christus van belang (Andrew Purves) of moet er juist aandacht zijn voor de ervaringsdimensie van het menselijk bestaan waarin het heil kan landen (Wilhelm Gräb)? Of kan het geheel worden geduid vanuit een beschrijving van God als de Drie-enige die wezenlijk betrokken is op zijn schepselen (Robert W. Jenson)? Wat is de rol van de Geest? Passende duiding is belangrijk opdat het hart wordt geraakt. Daartoe komt het aan op een “pastorale dogmatiek” die zicht geeft op de werkelijkheid van God, mens en wereld.

Henrico ter Beek (1968) is theoloog en predikant. Hij studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Vrije Universiteit te Amsterdam en diende de Gereformeerde kerken van Sibculo-Kloosterhaar en Zwartsluis (beiden PKN). Momenteel is hij verbonden aan de Protestantse gemeente Varik-Heesselt.Extra informatie:

Paperback / softback
338 pagina's
Februari 2023
576 gram
235 x 155 x 25 mm
EAN: 9789463014380
Eburon

24 Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00