Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hans Goedkoop,Vaderskind
  • Hans Goedkoop,Vaderskind
Hans Goedkoop,Vaderskind
Vaderskind
De oorlog van Renate Rubinstein
€ 21.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
Click & Collect mogelijk‘Vaderskind’ van Hans Goedkoop ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Tomeloos slim en onheil-spellend gevoelig. Angstig zonder dat ze weet waarvoor. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken. Ook naar wat geen mens wil zien.
Met zeldzame precisie en nabijheid tekent ‘Vaderskind’ een meisje dat in een verwoestende tijd het fundament legt van een schrijverschap.

Als eerste columnist van Nederland, nooit overtroffen, schreef Renate Rubinstein over alles wat de tijd haar aandroeg, van het zelfbedrog der ideologieën tot de zang van de wielewaal. Wie zat het heden ooit zo op de huid? Maar soms breekt daar in losse zinnen een verleden doorheen. Kinderjaren in Berlijn. Een vlucht naar Amsterdam, nee Londen, toch weer Amsterdam. Dan op een ochtend uniformen op de trap en een belofte die een leven lang naklinkt. ‘Der Vati kommt bald wieder.’Recensie:
VPRO Gids
Maarten van Bracht '

‘Haar biograaf Hans Goedkoop schreef als historicus in zijn stijl van tv-presentator `Vaderskind` (Atlas Contact), waarmee hij de bij gebrek aan documentatie ‘open plekken’ probeert te vullen, met inlevingsvermogen, behoedzaam en met zorgvuldige pen.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
160 pagina's
Met illustraties
April 2022
239 gram
210 x 141 x 14 mm
EAN: 9789045042848
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
Click & Collect mogelijk