Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Guus de Vries,Himmlers kinderen
  • Guus de Vries,Himmlers kinderen
Guus de Vries,Himmlers kinderen
Himmlers kinderen
Lebensborn en de rassenpolitiek
€ 37.50
24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 23:00
Himmlers kinderen - Lebensborn en de rassenpolitiek vertelt het verhaal van de inspanningen van Heinrich Himmler om zijn gedroomde toekomstige Groot-Germaanse rijk met ‘raskundig waardevolle’ mensen te bevolken. Voor dat doel moesten miljoenen mensen worden verdreven of vermoord en zoveel mogelijk ‘Germanen’ op het territorium van het nieuwe rijk bijeen worden gebracht. Kinderen speelden een hoofdrol in de plannen van de Reichsführer-SS. Daarom richtte hij de organisatie Lebensborn op, die kraamklinieken exploiteerde voor geselecteerde zwangere vrouwen met de gewenste ‘raskundige’ kenmerken. De organisatie was actief in het Duitse rijk en de bezette West-Europese landen en werd ingeschakeld bij het ontvoeren van ‘Arische’ kinderen uit Oost- en Midden-Europa.
Lebensborn viel rechtstreeks onder de persoonlijke staf van Himmler. De Reichsführer-SS was geobsedeerd door raskundige zuiverheid en geboortecijfers en daarom was Lebensborn zijn favoriete project. De organisatie moest hem de ‘nieuwe adel’ leveren om het komende Groot-Germaanse rijk te leiden.
Nooit eerder werden het ontstaan, de ontwikkeling en de activiteiten van Lebensborn zo uitvoerig beschreven. Dit boek is bovendien onmisbaar voor iedereen die inzicht wil krijgen in de motieven en handelwijze van de nazitop en zijn volgelingen, zowel voor als tijdens de Tweede Wereldoorlog.Extra informatie:

Hardback
300 pagina's
Met illustraties
Januari 2023
898 gram
246 x 162 x 29 mm
EAN: 9789070987121
S.I. Publicaties

24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 23:00