Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  George Boellaard,Bloedgabbers
  Bloedgabbers
  De criminele jaren 1977 - 1982
  True Crime
  € 24.50
  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  Click & Collect mogelijk
  In dit deel wordt de geschiedenis van de toekomstige Heinekenontvoerders – zoals dat begon in het zeer goed ontvangen boek Wij willen gangster worden – vervolgd. Het handelt nu om de criminele jaren 1977 – 1982.
  Dit deel begint spectaculair met een achtervolging door Amsterdam die eindigt in een wildwestachtig vuurgevecht tussen criminelen en politie. Hoewel Jan Boelaard zwaar gewond raakt weten de mannen te ontkomen. Gaandeweg verschuift de hiërarchie binnen de groep en groeit de rol van Cor van Hout. Op zijn aandrang gaat schoolvriend Willem Holleeder een vast deel uitmaken van het hechte vriendenclubje Boellaard, Meijer en Van Hout.

  Gevieren plegen de bloedgabbers in deze periode de ene brutale overval na de andere. O.a. is er de beruchte overval op de Makro. Van hun buit die in de miljoenen loopt leven de mannen op grote voet. Soms gaat het fout tijdens een overval, maar dat zien ze als onderdeel van hun leerproces. Keer op keer heeft de politie het nakijken bij de steeds professioneler wordende aanpak. Justitie kan slechts gissen wie de daders zijn. Aan het mysterie van die lange reeks overvallen veranderde al die jaren niets. Tot nu…

  Dit boek voert de lezer terug naar het Amsterdam van de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Het vertelt de fascinerende voorgeschiedenis van de latere Heinekenontvoerders. Het zijn de criminele jaren (1977 - 1982) van Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder.

  Over Wij willen gangster worden was Peter R. de Vries lyrisch: ‘dit boek verdient het predicaat uitmuntend’. Binnen werden een week werden 15.000 exemplaren verkocht.
  ‘Eenmaal begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen’ – Vico Olling, misdaadjournalist
  George Boellaard (1960) is afgestudeerd als historicus. Hij heeft een atelier voor de restauratie van voornamelijk Hollandse en Vlaamse meesterschilderijen. Zijn opdrachtgevers zijn vooral kunsthandelaren en belangrijke collectioneurs. In zijn vrije tijd werkte hij met onderbrekingen, zes jaar aan Bloedgabbers.
  Extra informatie:
  True Crime
  Paperback / softback
  288 pagina's
  Met illustraties
  Januari 2022
  570 gram
  231 x 151 x 31 mm
  EAN: 9789089755643
  Just Publishers

  24 Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  Click & Collect mogelijk