Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Frank Krake,De verzetsman en de voetbalheld
  • Frank Krake,De verzetsman en de voetbalheld
  • Frank Krake,De verzetsman en de voetbalheld
De verzetsman en de voetbalheld
Een waargebeurd oorlogsverhaal
€ 14.99
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag *
  • Vanaf € 20 gratis verzenden


Het waargebeurde verhaal van een voetballer die hunkerde naar zijn glorieuze verleden, en een moedige verzetsman die hunkerde naar een gelukkige toekomst.

De een verborg als anonieme boerenzoon de buit (46 miljoen) van een bankoverval in zijn hooiberg. Hij werd door de nazi’s opgepakt en was sindsdien spoorloos.
De ander werd in heel Duitsland geadoreerd, scoorde meer dan 400 competitiedoelpunten en was aanvoerder van het nationale voetbalelftal. Er werd bij leven een boek over hem geschreven en zelfs een film over hem gemaakt.
Hun levens kruisten elkaar onder apocalyptische omstandigheden in een Duits concentratiekamp.

De verzetsman en de voetbalheld is een logisch vervolg op de bestseller `De grootste bankoverval aller tijden`. Tijdens zijn research voor dat boek stuitte de auteur op spectaculaire documenten, die bij nader onderzoek een verhaal opleverden dat bijna te onwaarschijnlijk was om waar te zijn. Het paste niet in zijn boek over de bankoverval, maar intrigeerde hem zodanig dat hij besloot er een zelfstandig boek over te schrijven. Dat is nu klaar om gelezen te worden. Een geschiedenis op het kruisvlak van voetbal en oorlog waarbij de vraag wordt opgeroepen wie nu de echte held is.

Zoals gebruikelijk bij de boeken van Frank Krake wordt het verhaal vergezeld door tal van historische foto’s, die het verleden verrassend dichtbij brengen.Extra informatie:

Hardback
96 pagina's
Met illustraties
Mei 2023
242 gram
206 x 131 x 16 mm
EAN: 9789082476460
Uitgeverij Achtbaan


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.