Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Eddy van der Noord,Dak Gebint Verhaal
  • Eddy van der Noord,Dak Gebint Verhaal
Eddy van der Noord,Dak Gebint Verhaal
Dak Gebint Verhaal
11 Friese kerken 11 Fryske tsjerken
€ 25.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
Click & Collect mogelijkIn dit kunstboek portretteren kunstschilder Hendrik Elings, fotograaf Baukje Venema en schrijver Eddy van der Noord elf Friese kerken op een niet eerder vertoonde manier.

Hendrik schildert de kerken van bovenaf, waarbij door het gekozen perspectief de focus op het dak komt te liggen. Baukje maakt bijzondere tijdopnames in zwart-wit van de tussen het plafond en het dak van een kerk gelegen gebinten, alsof het de botten van een kerk zijn. Eddy beschrijft een opvallend element van of een opmerkelijk verhaal over elke kerk, dit in het Fries en het Nederlands.

Voor de keus van de kerken wordt samenwerking gezocht met Stichting Alde Fryske Tsjerken. In goed overleg worden elf kerken uit het rijke bezit van de stichting geselecteerd, variërend in bouwstijl en door alle eeuwen heen. Uiteindelijk zijn kerken in de volgende plaatsen gekozen: Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie, Wetsens, Holwerd, Sibrandahûs, Goingarijp, Katlijk, Bornwird, Haskerdijken, Buitenpost en Cornjum.Extra informatie:

Hardback
80 pagina's
Met illustraties
Juni 2022
542 gram
270 x 201 x 15 mm
EAN: 9789491536977
Uitgeverij Louise

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
Click & Collect mogelijk