Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Boudine Berkenbosch,Oidipous
  • Boudine Berkenbosch,Oidipous
Boudine Berkenbosch,Oidipous
Oidipous
Kinderen van Kadmos 1
€ 25.66
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenOidipous is het eerste deel van de trilogie Kinderen van Kadmos. Deze romans zijn gebaseerd op de Griekse mythen en tragedies, de archeologie, de oude geschiedenis en de eerste boeken van de Bijbel.
Oidipous bevat de volledige tragedie van Sophokles: Koning Oedipus, die in deze roman het laatste hoofdstuk vormt. Men weet meestal wel dat Oidipous trouwde met koningin Iokaste van Thebe. Ook weet men dat hij zich de ogen uitstak toen hij ontdekte dat Iokaste zijn moeder was. Een ander aspect wordt meestal over het hoofd gezien, hoewel het blijkt uit de tekst, en dan vooral uit de koorzangen: er is kennelijk een ernstige ramp gebeurd!
Ook in het boek Exodus staan ernstige rampen. Zou Oidipous een tijdgenoot van Mozes zijn, dan zeggen twee onafhan-kelijke bronnen dat de aarde in het verleden werd getroffen door hemelse `goden`. Vanuit die gedachte worden de Griekse mythen en tragedies naverteld, dit aan de hand van talloze citaten uit de klassieke Griekse litteratuur en mede op grond van de archeologische vondsten.
Als deze roman ook maar een kern van waarheid bevat, dan kan men Mozes en Oidipous in de tijd plaatsen. In dat geval is dit een historische roman!


Extra informatie:
Kinderen van Kadmos 1
Paperback / softback
300 pagina's
Met illustraties
April 2016
406 gram
215 x 135 x 27 mm
EAN: 9789402123630
Brave New Books

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen