Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Sven Maaskant, Ismail Boutaleb, Rogier Koedijk, Rolf de Winter,Sodeju!
  • Sven Maaskant, Ismail Boutaleb, Rogier Koedijk, Rolf de Winter,Sodeju!
  • Sven Maaskant, Ismail Boutaleb, Rogier Koedijk, Rolf de Winter,Sodeju!
Sodeju!
Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis
€ 29.90
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op woensdag *
  • Gratis verzending


Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis

De genie. Onmiskenbaar het meest veelzijdige onderdeel van de krijgsmacht. Genisten banen de weg voor andere eenheden, stellen alles in het werk om de vijand te stuiten en zorgen waar ook ter wereld voor veilig onderdak. Vakkennis en een breed arsenaal aan materieel maken dat mogelijk, maar het is vooral mensenwerk. Van mineurs en sappeurs tot pontonniers en duikers. Bij de genietroepen is iedereen een specialist. Iedere genist is cruciaal, een essentiële schakel in het geheel.

Het Regiment Genietroepen viert zijn 275-jarige jubileum. Sodeju! duikt in het verleden en vertelt het verhaal van de ondergrondse mijnenoorlog in Maastricht, de belangrijke rol van genisten tijdens de veldtochten onder Napoleon, de militaire uitvindingen en innovaties in de 19e eeuw, het dappere optreden in mei 1940, de uitputtende strijd in Indonesië, de dienstplicht tijdens de Koude Oorlog en het operationele geniewerk in de eredivisie: de inzet in voormalig Joegoslavië, in Irak en in Afghanistan. Niet vergeten wordt de veelvuldige inzet van genisten bij humanitaire rampen, vluchtelingencrises en nationale operaties. Sodeju! toont in woord en beeld de geschiedenis van het Regiment Genietroepen in al haar facetten.


Extra informatie:

Hardback
306 pagina's
Met illustraties
Mei 2023
1360 gram
275 x 220 x 30 mm
EAN: 9789070677589
Nederlands Instituut voor Militaire Historie


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.