Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Luc de Vos, Peter Verlinden,Strategie en tactiek
  • Luc de Vos, Peter Verlinden,Strategie en tactiek
Luc de Vos, Peter Verlinden,Strategie en tactiek
Strategie en tactiek
De geschiedenis van de krijgskunst
€ 24.95
Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 13:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
Click & Collect mogelijkDe geschiedenis van de krijgskunst is weer terug op het wereldtoneel. De oorlog in Oekraïne maakt dat pijnlijk duidelijk. Oorlogen zijn cesuren, ze laten littekens na met jarenlange impact op de internationale relaties. Tot ver na het sluiten van het vredesverdrag blijven de gevolgen nazinderen.

Luc De Vos, emeritus professor militaire geschiedenis, brengt inzicht in de strategie en tactiek van de krijgskunst. Helder en toegankelijk fileert hij de westerse oorlogsgeschiedenis, van de prehistorie tot vandaag. Hij brengt de principes en de regels van het oorlogvoeren in kaart – te land, ter zee of in de lucht; en laat de belangrijkste militaire theoretici uit de Chinese, Romeinse en Europese geschiedenis aan het woord. Aan de hand van zes cruciale veldslagen in de wereldgeschiedenis toetst hij de theorie aan de praktijk.

De overheersende rol van de media, de subtiele psychologische strategieën zoals fake news en valse vlag-operaties slaan de brug naar de actualiteit. Meer dan ooit wordt de oorlog uitgevochten op het internet.
Extra informatie:

Paperback / softback
328 pagina's
Augustus 2022
614 gram
239 x 162 x 29 mm
EAN: 9789056159719
Sterck & De Vreese

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 13:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
Click & Collect mogelijk