Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  René Kok, Erik Somers, Louis Zweers,Koloniale oorlog 1945-1949
  Koloniale oorlog 1945-1949
  Gewenst en ongewenst beeld
  € 29.99
  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  Click & Collect mogelijk  Tussen 1945 en 1949 voerde Nederland oorlog tegen de onafhankelijke Indonesische republiek. Recent onderzoek toont aan dat Nederlandse militairen - meer dan 150.000 man sterk - zich te buiten gingen aan structureel excessief geweld tegen Indonesische burgers en revolutionaire strijders, gedoogd én verhuld door de militaire leiding en de Haagse politiek.

  Het beeld van de militaire aanwezigheid in `ons Indië` werd lange tijd bepaald door geruststellende plaatjes in kranten en tijdschriften van `jongens overzee`, verwelkomd door de lokale bevolking die bevrijd moest worden van de terreur van een kleine groep opstandelingen onder leiding van Soekarno. Bewust werd een gekleurd en misleidend beeld gegeven. De veelal onbekende en aangrijpende foto`s in dit boek van vluchtende burgers, intimiderende ondervragingen, Indonesische krijgsgevangenen, gesneuvelde en geëxecuteerde strijders en afgebrande kampongs, die destijds gecensureerd werden, tonen de rauwe werkelijkheid.

  Onderzoek in archieven in Nederland en Indonesië en bestudering van particuliere verzamelingen en privéalbums van soldaten leverden een selectie foto`s op die een ongefilterde kijk op deze dramatische episode geeft met `gewenste` en `ongewenste` beelden.
  Extra informatie:

  Hardback
  256 pagina's
  November 2022
  1104 gram
  255 x 197 x 21 mm
  EAN: 9789048867202
  Hollands Diep

  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
  Click & Collect mogelijk