Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Handled with care. The art and science of multidisciplinary conservation
  Handled with care. The art and science of multidisciplinary conservation
  Multidisciplinaire kunstrestauratie- en onderzoek met passie
  € 39.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Dit schitterend geïllustreerde boek is een ode aan de kunstrestauratie. Het haalt de geheimen van dit bijzondere beroep uit het atelier en belicht de kunsthistorische en wetenschappelijke aspecten ervan. Er wordt ingezoomd op haarfijne restauraties van eeuwenoude schilderijen, complexe behandelingen van hedendaagse werken, maar ook op de inzet van innovatieve technologie voor de analyse, behandeling en consolidering van kunstwerken in de meest uiteenlopende materialen.
  Aan de hand van een veertigtal spraakmakende restauraties wordt een blik geworpen achter de schermen. Restauratoren getuigen over de uitdagingen van hun beroep, terwijl collectieverantwoordelijken en kunstprofessionals dieper ingaan op het belang en de toekomst van restauratie.
  Handled with Care brengt een hommage aan het vak en biedt een inkijk in een vaak verborgen wereld.
  Met tekstbijdragen van onder meer Philippe Van Cauteren, Robert Read, Claire Tillekaerts, Peter De Wilde en over kunstwerken van niemand minder dan Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck, Jacob Jordaens, Henry van de Velde, Joseph Beuys, Andy Warhol, Sol LeWitt, Luc Tuymans enz. Dit boek verschijnt naar aanleiding van tien jaar IPARC


  Extra informatie:

  Hardback
  192 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2022
  1694 gram
  306 x 246 x 28 mm
  EAN: 9789085868255
  BAI

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen